Alopecia ja microblading tai kestopigmentointi

Alopecia ja microblading tai kestopigmentointi – maailmassa, jossa ”naisella pitää olla” pitkät hiukset, kauniit ripset ja huolitellut kulmakarvat, on alopeciaa sairastavalla usein hankala olla. Mitä tehdä, kun yksi hiussuortuva toisensa jälkeen irtoaa, tai kun omat ripset sekä kulmakarvat ovat enää vain kaukainen muisto?

Ihokarvojen lähteminen vaikuttaa itsetuntoon, omakuvaan ja ihmissuhteisiin, mutta onneksi tarjolla on myös ratkaisuja – alopecian kanssa elävä voi saada arkeensa iloa sekä itsevarmuutta sillä, että kulmakarvat piirretään ihoon karva kerrallaan. Microblading tai kestopigmentointi sopii niin naisille kuin miehillekin, jotka tahtovat saada takaisin alopecian kadottaman identiteettinsä.

Mikä on alopecia?

Alopecia areata eli pälvikalju on luokiteltu tulehdukselliseksi autoimmuunisairaudeksi, jonka seurauksena hiukset sekä toisinaan myös muut ihokarvat irtoavat, sillä keho ajattelee karvojen olevan haitallisia. Alopecia voi siis vaikuttaa hiusten lisäksi esimerkiksi kulmakarvoihin – ja koska kulmakarvat kehystävät kasvot, on kyse varsin ikävästä vaivasta. Alopeciaa sairastavalle peruukki on usein tärkeä osa arkea, mutta kuinka käy kulmakarvojen? Pelkkä kulmakynä tai -väri ei tietenkään pysy ihossa koko päivää läpi kesähelteiden ja liikuntatuntien, mutta microblading tai kestopigmentointi usein tuo helpotuksen jopa vuodeksi tai kahdeksi.

Alopecia ja microblading

Onko alopecia este microbladingille? Ei ole.

Microblading on loistava vaihtoehto silloin, kun haluat saavuttaa luonnollisemman lopputuloksen. Tässä tekniikassa ihoon piirretään aidon näköisiä karvoja täysin manuaalisesti. Microblading sopii hyvin myös miehille, jotka ovat alopecian seurauksena menettäneet kulmakarvansa ja toivovat laitetumman lookin sijaan ns. karvamaisen lopputuloksen. Oikealla kotihoidolla microblading-kulmat säilyvät noin vuoden ajan ihossa, jonka jälkeen ne haalistuvat pikku hiljaa.

Alopecia ja kestopigmentointi

Onko alopecia este kestopigmentoinnille? Ei ole.

Kestopigmentointi tehdään kynää muistuttavalla laitteella sen sijaan, että vedokset vedettäisiin käsin kuten microblading-tekniikassa. Kestopigmentoinnilla on mahdollista saavuttaa meikatumman näköinen lopputulos, joten se sopii erityisen hyvin silloin, kun pidät meikkaamisesta. Tämä tekniikka pitää sisällään myös useita eri tyylejä, joilla kulmat voidaan toteuttaa. Lue niistä lisää täältä. Oikealla kohtihoidolla kestopigmentointi säilyy ihossa 1-2 vuotta, jonka jälkeen väripigmentti haalistuu.

HUOM! Osa kunnista voi myöntää alopeciaa sairastavalle maksusitoumuksen kulmakarvojen kestopigmentointiin.

Pigmenttivärien turvallisuus

Alopeciaa sairastavan kannattaa olla erityisen tarkka siitä, millaisia väripigmenttejä tekijä käyttää työssään. Jotkut väripigmentit sisältävät väriaineeksi hyväksyttyä raskasmetallia, joka kantaa nimeä rautaoksidi. Kun kulmat lähtevät vuoden tai kahden saatossa haalistumaan, aiheuttaa rautaoksidi sävyn muuttumisen sinertäväksi, punertavaksi tai harmahtavaksi – ja kun alopecia on vienyt kulmakarvat, ei omat karvat pysty tuomaan pienintäkään peittoa väriä vastaan.

Rautaoksidi ei poistu kehosta, sillä elimistö ei kykene poistamaan suurimolekyylistä rautaoksidia aineenvaihdunnan mukana, joten lopputulos on pysyvä. Olen itse hyvin tarkka siitä, millaisia väripigmenttejä käytän. Käyttämäni pigmentit eivät sisällä raskasmetalleja, atsovärejä tai PAH-yhdisteitä. Mikäli haluat tietää lisää, kysy rohkeasti!

Microblading & kestopigmentointi Helsinki, Lahti

Minulle on tärkeää, että tunnet olosi mukavaksi. Jokainen yli kymmenvuotisen työurani aikana palvelemani asiakas on saanut tulla luokseni juuri sellaisena kuin on. Autan sinua mielelläni voittamaan alopecian tuomat arkiset haasteet, jotta voit jälleen katsoa itseäsi peilistä, ihastella upeita kulmakarvojasi ja hymyillä aidosti. Tarvittaessa konsultoin sinua ennen kuin varaat toimenpideajan. Olet lämpimästi tervetullut Helsinkiin tai Lahteen!

Varaa aikasi tästä