Eyeliner-kestopigmentointi – nämä 5 asiaa sinun tulee tietää

Eyeliner-kestopigmentointi

Silmien kestopigmentointi eli eyeliner-kestopigmentointi on trendikäs tapa korostaa katsetta. Silmien kestorajaus tekee myös aamuista huomattavasti helpompia ja nopeampia, kun rajausta ei tarvitse tehdä jokaisena aamuna uudestaan. Sen lisäksi, että täydellisten rajausten tekeminen on aikaavievää, saattaa se tuntua todella vaikealtakin. Eyelinereiden kestopigmentointi voi olla hyvä vaihtoehto myös huononäköiselle, jolle meikkaaminen on hankalaa.

Seuraavaksi kerron sinulle viisi asiaa, jotka on hyvä tietää ennen ajan varaamista ja toimenpiteeseen saapumista.

1. Rajaus voidaan tehdä ylä- tai alaluomelle

Eyeliner-kestopigmentointi tehdään asiakkaan toiveiden ja silmänympärysihon tarpeiden mukaan. Osa asiakkaista toivoo rajausta ainoastaan yläluomelle ripsityveen, toiset haluavat rajauksen vain alaluomelle alaripsien tyveen ja kolmannet toivovat rajausta ylös ja alas. Ylä- ja alarajausta ei kuitenkaan ole mahdollista yhdistää toisiinsa, sillä liian lähelle kyynelkanavaa ei voida pigmentoida. Iho on myös liian ohut pigmentoitavaksi tällä alueella.

2. Ripsienpidennykset tulee poistaa ennen toimenpidettä

Ripsienpidennykset estävät eyeliner-kestopigmentoinnin tekemisen. Tulethan toimenpiteeseen siis omilla luonnonripsilläsi. Eyeliner-kestopigmentointia tehdessä on tärkeää saada ote silmäluomesta, jonka ottamista ripsienpidennykset hankaloittavat. Ripsienpidennyskuituihin saaattaisi myös sotkeutua pigmentoinnissa käytettävää pigmenttiväriä toimenpiteen aikana.

3. Tärkeää on se, että silmät ovat kiinni toimenpiteen aikana

Kun eyeliner-kestopigmentoinnin tekee ammattilainen, voit olla huoletta. Silmänrajaus tehdään pigmentointikoneella samalla tavalla kuin se tehtäisiin meikatessa rajauskynällä tai -tussilla. Toimenpide kestää noin 2 tuntia, jonka ajan asiakas pitää silmät kiinni. Varmistan tukevalla sormiotteella silmien kiinni pysymisen koko toimenpiteen ajan.

4. Eyeliner-kestopigmentoinnin jälkeinen turvotus on normaalia

Vaikka eyeliner-kestopigmentointi ei vaadi toipumisaikaa, saattaa pigmentoidulla alueella esiintyä turvotusta etenkin seuraavana aamuna. Tämä on kuitenkin täysin normaalia, eikä turvotuksesta tarvitse huolestua. Turvotus kestää yleensä 1 – 2 päivää. Mikäli rajauksesta tehdään hyvin ohut, ei turvotusta välttämättä ole lainkaan. Eyeliner-pigmentoinnin hoito ja paraneminen sujuu helposti.

5. Eyeliner-kestopigmentointi haalistuu ajan saatossa

Toimenpiteen jälkeen alkaa paranemisprosessi, joka voi olla ohi jo alle viikossa. Kun pigmentoitu alue on parantunut, lopputulos on nähtävillä. Ajan saatossa pigmentointi haalistuu, eli kyseessä ei ole ikuinen tatuointi. Ohuemman rajauksen haalistuminen on huomaamattomampaa kuin paksun rajauksen haalistuminen. Toisinaan toisen silmän rajaus voi haalistua nopeammin kuin toisen. Laadukkailla pigmenttiväreillä tehty eyeliner-kestopigmentointi haalistuu varsin kauniisti.

Eyeliner-kestopigmentoinnin vaiheet — suunnittelu, puudutus ja rajausten teko

Ensimmäinen vaihe pigmentoinnissa on suunnittelu yhdessä asiakkaan kanssa. Suunnittelemme tarkasti sen, millainen lopputulos korostaa juuri sinun katsettasi parhaalla mahdollisella tavalla. Suunnitteluvaiheen jälkeen pigmentoitava alue puudutetaan puudutevoiteella.

Rajausta ei hahmotella iholle samaan tapaan kuin esimerkiksi kulmakarvojen kestopigmentoinnissa, jossa kulmakarvojen malli piirretään kulmakynällä ennen pigmentoinnin aloittamista. Tämä johtuu siitä, että silmien alueen herkkä iho on puudutettava ennen pigmentoinnin aloittamista, kun taas kulmakarvoja tehdessä ensimmäiset vedokset tehdään ilman puudutusta.

Puudutuksen ansiosta eyeliner-kestopigmentointi ei satu. Tuntemukset ovat yksilöllisiä, mutta yleensä hyvin vähäisiä.

Kun alue on puudutettu huolellisesti, voidaan rajauksen tekeminen aloittaa. Eyeliner-pigmentointi tehdään pigmentointikoneella samaan tapaan kuin rajausta meikatessa. Pigmentointi tehdään hellävaraisesti voimaa käyttämättä, sillä silmien alue on herkkä.

Voisiko eyeliner-pigmentointi sopia sinulle?

Eyeliner-pigmentointi on kestopigmentointi, joka voi kestää iholla jopa 3 – 5 vuotta. Voit siis unohtaa silmänrajausten tekemisen vuosiksi!

Eyeliner-pigmentoinnilla on mahdollista luoda illuusio tuuheammista ripsistä ja terävämmästä katseesta. Pigmentoidut rajaukset helpottavat meikkaamista sekä korostavat katsetta myös meikittöminä päivinä.

Rajauksen paksuutta säätämällä voidaan saavuttaa luonnollisempi tai näyttävämpi lopputulos. Kuitenkaan kovin paksua rajausta en suosittele, sillä parantumisprosessin aikana lopputulos pehmenee ja levenee hieman.

Eyeliner-pigmentointi on tänä päivänä suosittu kauneustoimenpide kaiken ikäisten keskuudessa. Se on loistava vaihtoehto etenkin silloin, kun aamut ovat kiireisiä, silmänrajausten tekeminen tuntuu vaikealta tai huonontunut näkö haittaa meikkaamista. Konsultoin sinua mielelläni eyeliner-kestopigmentointien suhteen.

Varaa aikasi tästä!