Hoito-ohjeet kestopigmentointi ja microblading

Jälkihoidolla on suuri merkitys. Kestopigmentoinnin ja microbladingin oikeaoppinen jälkihoito pitää värin paremmin ihossa. Mikäli käyt esimerkiksi solariumissa tai saunomassa muutama päivä pigmentoinnin jälkeen, ei jäljelle jää välttämättä kuin muisto uusista kulmakarvoista, huulista tai eyelinerista. 

Mikäli mietit pigmentointia tai olet tulossa hoitoon, pähkäilet taatusti, kuinka nopeasti pigmentointi paranee ja miten pigmentointia hoidetaan kotona? Saat minulta tarvittavat hoito-ohjeet kotiin, mutta on silti hyvä olla tietoinen jälkihoidosta, jotta et turhaan varaa pigmentointia seuraavalle päivälle hot joogaa tai meikkiopastusta. Kerron sinulle seuraavaksi huulten kestopigmentoinnin, eyeliner-kestopigmentoinnin sekä kulmien kestopigmentoinnin tai microbladingin paranemisesta.

Muista, että microblading ja kestopigmentointi vaativat lähes poikkeuksetta vahvistuskerran. Ilman vahvistusta pysyvyys on pääsääntöisesti heikompi. 

Huulten kestopigmentoinnin paraneminen

Huulten kestopigmentoinnin paranemisaika on kolmesta päivästä noin viikkoon, jonka aikana huulien väri ensin tummenee ja sitten vaalenee jopa 50 %. Kun huulet ovat parantuneet, voi niitä halutessaan meikata. Huulten kestopigmentointi saattaa laukaista huuliherpeksen, mikäli siihen on taipuvainen. Estolääkitys ennen pigmentointia voi olla avuksi. 

Vahvistuskäynti: 1-2 kuukauden kuluttua ensimmäisestä käsittelystä.

Eyeliner-kestopigmentoinnin paraneminen

Eyeliner-kestopigmentointi on upea tapa korostaa silmiä ja saada ripset näyttämään tuuheammilta. Ripsirajaan tehty kestopigmentointi paranee noin viikossa, useimmiten vain 4-5 päivässä. Silmäluomet voivat hieman turvota toimenpiteen jälkeen. Mitä ohuempi rajaus tehdään, sitä vähemmän turvotusta yleensä on. Silmäluomia voi hoitaa kuivalla ja kylmällä hauteella muutaman kerran päivässä.

Vahvistuskäynti: noin 2 kuukauden kuluttua ensimmäisestä käsittelystä.

Kulmakarvojen (microblading tai kestopigmentointi) paraneminen

Microblading ja kestopigmentointi on lopputulosta hieman tummemman sävyinen paranemisajan eli noin viikon ajan toimenpiteestä. Ylimääräinen väri hilseilee kuolleen ihosolukon mukana pois, jolloin sävy vaalenee 20-50 %. 

Vahvistuskäynti: 1-2 kuukauden kuluttua ensimmäisestä käsittelystä.

Microblading ja kestopigmentointi jälkihoito

Olipa kyse sitten eyeliner-kestopigmentoinnista, microblading-kulmista tai huulten kestopigmentoinnista, on hoito-ohjeet hyvin samanlaiset. Anna käsitellyn alueen olla ja parantua rauhassa, niin lopputulos on taatusti kauniimpi.

  • Parantuminen vie yleensä viikosta kahteen tai jopa neljään viikkoon. Prosessin aikana kuollut ihosolukko lähtee irtoamaan ihosta, ihon pintakerros alkaa parantua ja asetettu pigmentti vähenee kuoriutuvan ihon mukana.
  • Käsittele pigmentoitua aluetta hellästi, äläkä irrota kuollutta ihoa itse. Käsiteltyyn alueeseen ei saa koskea ensimmäisen päivän aikana, ja niiden kastelua tulee välttää ensimmäiset kolme päivää.
  • Vältä solariumia ja intensiivisiä ihovoiteita sekä aurinkoa kahden viikon ajan toimenpiteestä, muista suojata pigmentointi aurinkosuojavoiteella (SPF 50) myös jatkossa. 
  • Vältä intensiivistä hikoilua ja uintia viikon ajan toimenpiteestä.
  • Ole varovainen lääketieteellisten toimenpiteiden kanssa käsitellyllä alueella.
  • Älä epäröi ottaa yhteyttä, mikäli sinulla tulee kysyttävää!

Hoito-ohjeet saat kotiin myös toimenpiteen jälkeen

Ei huolta, vaikka et muistaisikaan kaikkea tätä! Vastaan kysymyksiisi mielelläni ennen ja/tai jälkeen käsittelyn, sekä annan sinulle tarvittavat hoito-ohjeet kotiin. Kun pigmentoitu alue alkaa parantua, tuntuu häiritsevän ruven repiminen mahtavalta idealta, mutta sitä se ei todellisuudessa ole. Jälkihoidon kanssa et voi mennä mönkään, mikäli annat käsitellyn alueen parantua rauhassa, etkä häiritse paranemisprosessia meikillä, ylimääräisillä ihonhoitotuotteilla tai ihon repimisellä.

Varaa aikasi Helsinkiin tai Lahteen