Microblading-kulmien poisto

Nilufer Asikainen

Olet taatusti ihastellut kuvia upeista kulmakarvoista ennen toimenpidettä ja mietit nyt, mikä meni mönkään yksi syy pieleen menneiden pigmentointien takana on rautaoksideja sisältävä pigmenttiväri, joka usein saa lopputuloksen taittamaan sinertävään tai punertavaan sävyyn. Tekijän ammattitaitoa ei myöskään voi korostaa liikaa. Itse yli kymmenen vuoden kokemuksella tiedän, kuinka pigmenttivärin puhtaus ja oman käden jälki vaikuttavat lopputulokseen. 

Lue pigmenttivärien puhtaudesta

Työssäni kohtaan toisinaan asiakkaita, jotka kärsivät pieleen menneistä kulmakarvoista. Epäammattimaisesti tehtyjen microblading-kulmien poisto colorX-hoidolla on tällöin ensimmäinen vaihe, jonka jälkeen teen asiakkaalle myös usein korjaustyön puhtailla pigmenttiväreillä. 

Tiesitkö, että ammattitaitoinen tekijä ei koskaan vie microbladingia tai kestopigmentointia ihon kaikista syvimpiin kerroksiin, mikä voi aiheuttaa arpikudosta?

Mikäli pigmentti on kuitenkin viety ihoosi liian syvälle, on microblading-kulmien poisto usein hieman haastavampaa. Käyttämäni colorX -poistomenetelmä päihittää kuitenkin perinteiset laserhoidot pigmentoinnin poistossa heittäen hyvästit myös sellaisille sävyille, joita laser ei kykene poistamaan.

Mikä on colorX-hoito?

colorX on Swiss Colorin kehittämä hoito, jonka avulla microblading-kulmien poisto on huomattavasti nopeampaa, edullisempaa ja tehokkaampaa. Kyseessä on niin sanottu kova poistoaine, joka viedään ihoon pigmentointikoneen avulla. Verrattuna esimerkiksi ihoon mikroarpia aiheuttavaan laserhoitoon on tämä hoito asiakkaalle kivuttomampi. Hoidon avulla väripigmentit voidaan poistaa ihosta kokonaan. 

Hoitokertojen määrä riippuu siitä, kuinka pieleen mennyt microblading tai kestopigmentointi on tehty. Pelkkä värin haalistaminen riittää toisinaan ja se hoituu yhdellä kerralla.

Ennen pigmentoinnin poistoa ja sen jälkeen

Pääsääntöisesti kaikki kulmat voidaan hoitaa sinertävät, punertavat, epäsymmetriset ja hieman arpeutuneet. Kerron sinulle henkilökohtaisesti, millaiseen lopputulokseen poistohoidolla sekä mahdollisesti korjaustyöllä voidaan päästä. Useimmiten korjatut kulmakarvat ovat lähestulkoon yhtä upeat kuin uudet! 

Kun tulet toimenpiteeseen, varaudu epämiellyttäviin tuntemuksiin. colorX-hoito on kuitenkin itse microbladingia tai kestopigmentointia miellyttävämpi käsittely, eikä ole yhtä kivulias kuin pigmentoinnin poisto laserilla. Hoidon jälkeen iho voi punoittaa ja alueelle muodostuu rupi, joka putoaa pois itsekseen. Käsitelty iho paranee asiakkaan ihotyypistä ja immuunijärjestelmästä riippuen noin 6-12 viikossa. 

Kun microblading-kulmien poisto on tehty, on tärkeää käydä läpi huolellisesti kotihoito-ohjeet. Vältä käsitellyn alueen koskettamista, äläkä revi tai raavi alueelle muodostuvaa rupea. Mikäli pigmentoinnin poiston jälkeisestä hoidosta herää kysyttävää, voit aina olla yhteydessä minuun.

Esteet pigmentoinnin poistolle ovat

 • vitiligo
 • leukemia
 • diabetes
 • epilepsia
 • ihosyöpä
 • sydänsairaus
 • sydämen sivuääni
 • sydämentahdistin
 • verenvuototauti
 • korkea tai matala verenpaine
 • hepatiitti B tai C
 • HIV

Ota myös huomioon, ettei hoidettavalla iholla saa olla tulehdusta. Mikäli kulmakarvojesi alueella on esimerkiksi akne, ruusufinni, märkärupi, psoriasis tai muu ihottuma, ei pigmentoinnin poisto ole vaihtoehto. Konsultoin sinua mielelläni asian suhteen, kysy rohkeasti näkemystäni tilanteesta!

Microblading-kulmien tai kestopigmentoinnin poisto Helsingissä ja Lahdessa

Kulmakarvojen tehtävä on kehystää kasvoja, eikä epäsymmetrinen lopputulos tee sitä. Vaikka microbladingin sekä kestopigmentoinnin pointti on tehdä kiireisistä aamuista helpompia ja arjesta hitusen huolettomampaa, vaikuttavat pieleen menneet kulmakarvat päinvastoin. Asiantunteva tekijä tuntee molemmat tekniikat sekä tietää, kuinka pigmenttiväri käyttäytyy ihossa. Tarjoan ammattitaitoani kauneussalongeissa Helsingissä ja Lahdessa tule juttusilleni, niin katsotaan, kuinka edetään. Tehokkaan colorX-hoidon lisäksi laadin tarvittaessa yksilöllisen korjaussuunnitelman, jonka ansiosta voit pian nauttia ihanista kulmakarvoista!

Varaa aikasi pigmentoinnin poistoon