Mitä eroa on kestopigmentoinnilla ja microbladingilla?

Micoblading-tekniikka

 

Nopeat aamurutiinit, aina upeat kulmakarvat sekä vedenkestävä väri ei ihmekään, että kulmakarvojen pigmentointi on suosittu toimenpide. Ennen ajan varaamista on kuitenkin fiksua tutustua eri tekniikoihin, joilla voidaan saavuttaa juuri toivotunlainen lopputulos. Tekniikoita on erilaisia, sillä osa ihmisistä toivoo meikatumpaa lookia, kun taas toiset haluavat luonnollisemman lopputuloksen. Oikean tekniikan valitsemalla pigmentointi säilyy hyvänä myös rasvoittuvalla iholla. Kun pähkäilet, mitä eroa on kestopigmentoinnilla ja microbladingilla, löydät vastauksen täältä!

Sinun ei kuitenkaan tarvitse tietää kaikkea näistä tekniikoista, sillä voimme yhdessä miettiä sinulle sopivimman ratkaisun. Tekniikan valintaan vaikuttaa moni asia, niistä lisää artikkelin lopussa.

Ammattilaisena tiedän, millainen tekniikka sopii parhaiten ihotyypillesi sekä vastaa toiveitasi.

Yksinkertainen vastaus kysymykseen “mitä eroa on kestopigmentoinnilla ja microbladingilla?” on tekotapa. Microblading-tekniikassa työkaluna on terä, jossa on useita neuloja. Kestopigmentointi sen sijaan väritetään ihoon koneella, jossa on yksi neula. Molemmissa tekniikoissa väripigmentti viedään ihon pintakerrokseen eli epidermiksen ja dermiksen väliin. Pigmentti poistuu ajan kuluessa kehosta aineenvaihdunnan toimesta, toisilla hitaammin ja toisilla hieman nopeammin.

Lue pigmenttivärien turvallisuudesta täältä

Microblading

Microblading on manuaalinen tekniikka, jossa jokainen vedos tehdään käsin kuin kynällä piirtäen. Microblading-kynässä pienen pienet, riviin asetetut neulat muodostavat terän, jolla on mahdollista piirtää hyvin luonnollisia ja aidon näköisiä karvoja.

Kesto: Noin 1 vuosi

Kestopigmentointi

Kestopigmentointi ei ole manuaalinen tekniikka, vaan väripigmentti viedään ihoon sähkövirralla toimivalla, kynää muistuttavalla laitteella. Kestopigmentoinnissa käytetään muun muassa kärkineulaa, sillä sen avulla voidaan saavuttaa esimerkiksi hieman meikatumman näköinen lopputulos. Kestopigmentoinnissa on myös erilaisia tekniikoita, kuten 3D-karvatekniikka. 

Kesto: 1-2 vuotta

→ 3D-karvatekniikka

Mikäli haaveilet luonnollisen ja aidon näköisistä kulmista, on 3D-karvatekniikka loistava vaihtoehto. 3D-karvatekniikassa kulmakarvat piirretään karva kerrallaan asiakkaan omia kulmakarvoja sekä niiden kasvusuuntaa jäljitellen. 

Kenelle? 3D-karvatekniikka sopii erityisen hyvin luonnollista lopputulosta toivovalle, jolla omat kulmakarvat ovat vaaleat tai olemattomat. Tällä tekniikalla voidaan myös korjata kulmien symmetriaa tai täydentää tuuheita kulmakarvoja.

→  Shadow-tekniikka

Tällä tekniikalla on mahdollista saavuttaa meikatumpi lopputulos. Shadow-tekniikka eroaa muista tekniikoista siten, että kulma väritetään pyörivin liikkein yksittäisten, karvaa muistuttavien vedosten sijaan. 

Kenelle? Shadow-tekniikka on loistava vaihtoehto silloin, kun toiveena on vahvemman ja meikatumman näköinen lopputulos. Shadow-tekniikalla voidaan myös saavuttaa luonnollisempi look asiakkaan toiveiden mukaisesti. 

→ Powder Brows eli puuterikulmat

Kyse on häivytystekniikasta, joka antaa kulmakarvoille pehmeän puuterimaisen lopputuloksen. Häivytetyt puuterikulmat voivat olla luonnollisen vaaleat ja pehmeät tai upean näyttävät. Tässä tekniikassa kestopigmentointi tehdään häivyttäen ilman ääriviivaa.

Kenelle? Powder Brows eli puuterikulmat sopii kaikille ihotyypeille, mutta etenkin rasvoittuvalle. Mikäli asiakkaalla on ollut ongelmia microblading-kulmien tai 3D-kestopigmentointien pysyvyyden kanssa, saattaa tässä olla ratkaisu!

→  Hybridikulmat

Tämä tekniikka yhdistää microblading- ja Powder Brows -tekniikan parhaat puolet. Hybridikulmat takaavat luonnollisen kauniin lopputuloksen, jossa kulmien alkuosaan piirretään aidon näköisiä karvoja microblading-tekniikalla, ja loppuosa muotoillaan pehmeämmällä puuteritekniikalla.

Kenelle? Asiakkaalle, joka toivoo luonnollista lopputulosta, mutta kaipaa kuitenkin microbladingia pidempää pysyvyyttä. Hybridikulmat ovat rasvoittuvalle iholle hyvä vaihtoehto.

Microblading vai kestopigmentointi? Tekniikan valintaan vaikuttaa moni asia

Kotisohvalta käsin on mahdotonta löytää itselleen sopivaa tekniikkaa, vaan parhaimpaan lopputulokseen pääset suunnittelemalla toimenpiteen yhdessä ammattilaisen kanssa. Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus alalta, joten voit luottaa ammattitaitooni tilanteessa kuin tilanteessa. Mitkä asiat tekniikan valintaan sitten vaikuttaa? Esimerkiksi asiakkaan ikä, ihotyyppi, luonnollisten kulmakarvojen määrä sekä tyyli ovat tärkeässä roolissa sopivaa tekniikkaa valittaessa – rasvoittuvalle iholle ei microblading-tekniikka ole välttämättä paras valinta, eikä pääsääntöisesti aina meikittä olevalle asiakkaalle kannata muotoilla hyvin näyttäviä, meikatun näköisiä kulmakarvoja.

Kiinnostuitko? Konsultoin sinua mielelläni, varaa aikasi Helsinkiin tai Lahteen!