Raskaus ja imetys – voiko tehdä microbladingia tai kestopigmentointia?

Raskaus ja imetys microblading ja kestopigmentointi

Microblading ja kestopigmentointi tarkoittavat trendikästä kulmamuotoilua. Raskaus ja imetys herättävät paljon kysymyksiä sen suhteen, voiko microbladingin tai kestopigmentoinnin tehdä samanaikaisesti. Vaikka itsensä hemmottelu unelmien kulmakarvoilla saattaisi tuntua ihanalta idealta voimia vievän raskauden aikana, kannattaa ehdottomasti odottaa vauvan syntymään asti ja palkita itsensä pigmentoinnilla vasta pienokaisen synnyttyä.

Imetys ei kuitenkaan ole este kulmien pigmentoinnille, vaikka suosittelekin odottamaan vielä imetysajan ohi.

Lue lisää kulmien pigmentoinnista täältä. Seuraavaksi kerron sinulle, miksi suosittelen lykkäämään pigmentoinnin ottamista raskauden ja imetyksen aikana.

Raskaus ja microblading tai kestopigmentointi

Vaikka kulmien pigmentoinnissa korkealaatuinen väripigmentti pistetään vain ihon pintakerroksiin, ei sen vaikutusta sikiöön olla tutkittu. Tästä johtuen raskaus on este kulmien pigmentoinnille eli microbladingille tai kestopigmentoinnille. Tatuointivärien turvallisuudesta sikiölle ei ole tutkittua tietoa, joten tatuointien tai pigmentointien ottamista ei suositella raskausaikana.

Väripigmenttien mahdollisten vaikutusten lisäksi puuduteaine lidokaiini voi aiheuttaa vaaraa sikiölle. Kulmien pigmentoinnissa käytetään puudutevoidetta, jotta toimenpide on mahdollisimman helposti siedettävä.

Mikäli kulmien pigmentointi tehtäisiin raskauden aikana, saattaisivat raskaushormonit aiheuttaa tavallista enemmän verenvuotoa, mikä voisi johtaa epätyydyttävään lopputulokseen. Tämän lisäksi raskauden aiheuttama turvotus voisi pahimmassa tapauksessa vaikuttaa lopputuloksen tarkkuuteen.

Vaikka muissa Euroopan maissa kulmien pigmentointeja tehdään myös raskaana oleville, Suomessa kulmien pigmentointia ei tehdä odottaville äideille.

Miksi kulmien pigmentointia EI suositella raskausaikana?

  • Pigmenttivärien turvallisuutta sikiölle ei olla tutkittu
  • Puuduteaine lidokaiini voi aiheuttaa vaaraa sikiölle
  • Raskaushormonit ja turvotus voivat vaikuttaa lopputulokseen

Imetys ja microblading tai kestopigmentointi

Imettäminen ei ole este microbladingille tai kestopigmentoinnille, eli imetysaikana voit tulla kulmien pigmentointiin. Pigmenttivärin pysyvyys ei kuitenkaan ole välttämättä yhtä hyvä silloin, kun microblading tai kestopigmentointi on otettu imetysaikana. Pigmenttivärin pysyvyyteen vaikuttaa hormonit, jotka imetyksen aikana saattavat vauhdittaa pigmenttivärin poistumista kehosta.

Suosittelen odottamaan imetysajan ohi, jotta lopputulos on varmasti mieluinen vielä pitkän aikaa toimenpiteen jälkeenkin.

Asiakkaan turvallisuus on minulle tärkeintä

Pidän erityisen tärkeänä työssäni sitä, että toteuttamani työ on turvallinen asiakkaalle. Kannan vastuuni siitä, kenelle suosittelen toimenpidettä. Koska asiakkaan ja tässä tapauksessa odottavan äidin sekä masussa olevan lapsen turvallisuus on minulle tärkeintä, en ota asiakkaakseni odottavia äitejä. Myös imettäviä äitejä suosittelen odottamaan imetysajan ohi parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Vaikka käytän työssäni korkealaatuisia ja hypoallergeenisia pigmenttejä, suosittelen jokaista odottavaa ja imettävää lykkäämään toimenpidettä parempaan ajankohtaan. Olet lämpimästi tervetullut myös myöhemmin!