Swiss Color® kestopigmentointi ja microblading – miten rautaoksidi vaikuttaa lopputulokseen?

Kulmakarvat kehystävät kasvot. On ihanaa, että näiden kahden tekniikan avulla jokaisella on mahdollisuus nauttia täydellisistä kulmista onni upeista kulmakarvoista voi kuitenkin loppua lyhyeen, mikäli ihon alle viety väripigmentti sisältää raskasmetalleja. Rautaoksidi on yksi yleinen, väriaineeksi hyväksytty raskasmetalli. Kuvan asiakkaalle tehty korjaustyö.

Persoonalliset, luonnollisen kauniit kulmakarvat ovat ammattilaisen taidonnäyte. Kestopigmentointi ja microblading ovat toisistaan eroavia tekniikoita, joita kumpaakin kuitenkin yhdistää väripigmentti sekä sähköistä kynää muistuttava laite, jonka avulla pigmentti viedään ihoon. Toivottu lopputulos saavutetaan ohuilla, karvan luonnollista kasvusuuntaa mukailevilla linjoilla. Vaikka miltei kivuttoman toimenpiteen jälkeen peilistä katsoisikin täydellisen muotoisilla kulmakarvoilla kehystetyt kasvot, voi totuus olla toisenlainen. Jotta ikäviltä yllätyksiltä vältyttäisiin, kannattaa tekijäksi valita pigmenteistä tietävä ammattilainen. Onko väripigmenteissä todella eroja? Kyllä on!

Rautaoksidi on ainesosa, jota et halua kulmakarvoihisi

Siis mitä, nämähän ovat sinertävät! Kun kulmat ajan saatossa haalenevat, pysyy väri tasaisena, mikäli ihosi alle viety väripigmentti on laadukas. Rautaoksideja sisältävät väripigmentit sen sijaan voivat saada aikaan sinertävän harmaat tai punertavat kulmakarvat, jotka ovat kaukana toivotusta lopputuloksesta. Tämä johtuu siitä, ettei elimistö kykene poistamaan suurimolekyylistä rautaoksidia sisältävää pigmenttiä aineenvaihdunnan mukana kuten on tarkoitus. 

Kolme syytä, miksi valitsen Swiss Color® pigmentit

Minulle on alan ammattilaisena tärkeää, että käyttämäni väripigmentit ovat turvallisia. Swiss Colorin laadukkaat pigmentit mahdollistavat lopputuloksen, joka miellyttää silmää vielä vuosienkin päästä. Kulmakarvojen lisäksi kestopigmentoinnilla on mahdollista saada myös silmät säihkymään ja huulten upea amorinkaari korostumaan! Oli kyseessä sitten kulmien muotoilu, silmänrajaukset tai huulten kestomeikki, valitsen aina parhaat pigmentit. 

1. Väripigmentin molekyylikoko on optimoitu tarpeeksi pieneksi. Ongelma rautaoksidin kohdalla on se, ettei elimistö kykene poistamaan rautaoksidia sisältävää pigmenttiä kehosta sen suuren molekyylikoon vuoksi. Microblading kestää iholla puolesta vuodesta vuoteen, kun taas kestopigmentointi voi koristaa kasvojasi jopa viiden vuoden ajan. Rautaoksidipigmentti sen sijaan voi kulkea matkassa mukana vaikka kuinka pitkään, sillä pigmenttiä poistava lymfakierto ei kykene kuljettamaan rautaoksidia. Swiss Colorin väripigmenteissä ei ole suurimolekyylistä rautaoksidia laisinkaan, ja käytettävien pigmenttien molekyylikoko on optimoitu tarpeeksi pieneksi niin, että kehon lymfakierto pystyy niitä kuljettamaan.

2. Ne eivät sisällä raskasmetalleja, atsovärejä tai PAH-yhdisteitä. Haitalliset ainesosat kuten raskasmetallit, atsovärit, polysykliset aromaattiset hiilivedyt eli PAH-yhdisteet tai aromaattiset amiinit (NDELA) eivät kuulu ihon alle. Swiss Colorin väripigmentit eivät sisällä mitään näistä. Pigmenteissä sallittuna väriaineena käytetty rautaoksidi on usein sinertävän tai punertavan lopputuloksen takana. Ota yhteyttä minuun, mikäli kaipaat raskasmetallien pilaamista pigmentoinneista ammattilaisen arvion. Uusien pigmentointien lisäksi korjaan muualla tehtyjä.

3. Väripigmentit ovat dermatologisesti testattuja ja hypoallergeenisia. Swiss Colorin väripigmentit eivät sisällä mitään eläin- tai kasviperäisiä ainesosia. EU-standardeja noudattaen valmistetut pigmentit ovat dermatologisesti testattuja ja hypoallergeenisia, mitkä tekevät Swiss Colorin väripigmenteillä tehdystä käsittelystä turvallisen myös nikkeliallergisille. Huonolaatuisten, rautaoksidia sisältävien pigmenttien nikkeli voi vapautua ihoon toimenpiteen aikana ja aiheuttaa nikkeliallergiselle oireita, kuten kutinaa, punoitusta ja hilseilyä vielä pitkäänkin toimenpiteen jälkeen onhan nikkeliä sisältävä rautaoksidi viety ihon alle.

Kestopigmentointi ja microblading ilman rautaoksidia 

Tiedät nyt, miksi rautaoksidi kantaa harteillaan huonoa mainetta. Ilman rautaoksidia pigmentointi säilyy kauniina pitkään ja pigmentti kuluu pois tasaisesti. Vaikka Suomessa pigmentoinneissa ja tatuoinneissa käytettäviä kemikaaleja valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes, ei alan toimijoita säätele mikään taho. Yli kymmenvuotisen työskentelyn ohella olen kehittänyt ammattitaitoani koulutuksissa Suomessa sekä maailmalla opiskellen myös väripigmenttien vaikutuksesta. Minulle on tärkeää, että käyttämäni pigmentit ovat turvallisia, ja siksi valintani on jo vuosia ollut Swiss Color.

Unohda meikkaaminen unihiekat silmissä kukonlaulun aikaan, sillä kestopigmentoinnin ansiosta olet aina valmis uuteen päivään! Vastaanotan sinut mielelläni toimipisteessäni Helsingissä tai Lahdessa, lämpimästi tervetuloa.

Varaa aikasi Helsinkiin tai Lahteen